wtorek, 19 lipca 2011

Naleśniki z łososiem


Naleśniki z łososiem

Cisto na naleśniki

5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek mąki gryczanej
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody
1 jajko

Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać.
Naleśniki smażyć na posmarowanej tłuszczem patelni.
Z podanych proporcji wychodzi 10 naleśników smażonych na patelni 20cm.

Nadzienie

1 łyżka masła
3 pory
świeżo mielony pieprz
sól
200 g łososia wędzonego na gorąco
200 g koziego twarożku

Białe części pora udusić na maśle z odrobiną wody, szczyptą pieprzu i soli.

Na każdy naleśnik nałożyć pory, kawałki łososia i serek.
Zawinąć w rulonik i smażyć na złoty kolor.

3 komentarze:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie :) Dzisiaj akurat robiłam naleśniki na słodko z prażonymi jabłkami, bo miałam ich aż nadto i niedługo zepsułyby się. W tygodniu wypróbuje te z Twojego przepisu, bo mam filety z łososia z zamrażarce.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. :)
      Mam nadzieję, że Ci posmakują.

      Usuń