tag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post2127282051603436769..comments2024-03-28T23:15:40.383+01:00Comments on KONWALIE W KUCHNI: Maj prawdziwy i tarta rabarbarowa z estragonemKonwalie w kuchnihttp://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-88493378065927572302014-05-30T16:11:13.459+02:002014-05-30T16:11:13.459+02:00Jolu, mam nadzieję, że dodatek estragonu przypadni...Jolu, mam nadzieję, że dodatek estragonu przypadnie Ci do gustu.<br />Ja bardzo lubię jego anyżkowy posmak, <br />ale wiem, że nie każdy jest jego wielbicielem;)<br />Możesz część rabarbaru zastąpić truskawkami, będzie jeszcze pyszniej:))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-66530045599243327132014-05-29T11:04:36.697+02:002014-05-29T11:04:36.697+02:00Mniam, rabarbar. Wydrukowałam sobie już chyba z ty...Mniam, rabarbar. Wydrukowałam sobie już chyba z tydzień temu, ale muszę najpierw zdobyć estragon. Trochę mnie zaskoczyło zestawianie (jak Alutkę i Marzenę), ale zaryzykuję - ufam Twojemu smakowi. :)JolkaMhttps://www.blogger.com/profile/17605520170039269384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-91733354673846505202014-05-27T21:06:04.179+02:002014-05-27T21:06:04.179+02:00Pyszniła się tylko przez chwilę;)
Później została ...Pyszniła się tylko przez chwilę;)<br />Później została unicestwiona:)<br />Oj pędzi ten maj i wygląda na to, że zatrzymać się nie da,<br />ale przed nami jeszcze całe lato:))))<br />Oby mijało jak najwolniej!Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-38928939596501974802014-05-27T21:02:02.486+02:002014-05-27T21:02:02.486+02:00Mam wrażenie, że w tym roku ptaki śpiewają głośnie...Mam wrażenie, że w tym roku ptaki śpiewają głośniej niż zwykle.<br />Czasami aż mam ochotę zamknąć okno nad ranem;)<br />Mam nadzieję, że kiedyś się skusisz na tę tartę:))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-38901532674931620962014-05-27T14:16:09.842+02:002014-05-27T14:16:09.842+02:00Ależ się ta Twoja tarta pyszni w Twoim ogrodzie. W...Ależ się ta Twoja tarta pyszni w Twoim ogrodzie. Wcale się jej nie dziwię bo w maju każdy się kocha. Mam wrażenie, że piękny maj jakoś pędzi w tym roku, a ja bym go chętnie zatrzymała na dłużej przy sobie... peonia już kwitnie, zwiastując miły czerwiec. Fajny czas co tu kryć!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-20298065646363785502014-05-27T09:36:48.365+02:002014-05-27T09:36:48.365+02:00Oj tak, maj to chyba najpiekniejszy miesiac roku! ...Oj tak, maj to chyba najpiekniejszy miesiac roku! Te wszystkie kwitnace kwiaty, spiewajace ptaki (u nas spiewaja jak oszalale:), cieplo....mozna sie zakochac :) W Twojej tarcie rowniez...wyglada tak kuszaco... :)<br /><br />Usciski.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-79616426761819898722014-05-26T15:23:33.354+02:002014-05-26T15:23:33.354+02:00Dziękuję za zaproszenie:)Dziękuję za zaproszenie:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-31745214045721798992014-05-26T15:23:15.175+02:002014-05-26T15:23:15.175+02:00Dziękuję:)
My właśnie skończyliśmy całą blachę rab...Dziękuję:)<br />My właśnie skończyliśmy całą blachę rabarbarowego drożdżowca:)<br />Jeżeli obawiasz się estragonu, <br />nie każdy lubi jego anyżkowy smak, <br />to możesz zrobić z wanilią. <br />Ta kombinacja zawsze smakuje!:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-30544510358958074352014-05-26T15:20:53.936+02:002014-05-26T15:20:53.936+02:00Tak jest, cudny i taki jak być powinien:)
Nutka es...Tak jest, cudny i taki jak być powinien:)<br />Nutka estragonu rzeczywiście jest intrygująca.<br />Polecam!Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-34413777135148539192014-05-26T15:16:16.426+02:002014-05-26T15:16:16.426+02:00Ciekawa jestem, czy posmakuje Ci to połączenie:)Ciekawa jestem, czy posmakuje Ci to połączenie:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-13193886277024793852014-05-25T11:21:29.272+02:002014-05-25T11:21:29.272+02:00Zdjęcia cudowne. Ja właśnie wstawiam drożdżowca z ...Zdjęcia cudowne. Ja właśnie wstawiam drożdżowca z rabarbarem, a następne ciacho zrobię to Twoje bo wygląda mega pysznie:-)) Mówisz z estragonem?;-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-8115630934727777002014-05-24T20:21:39.068+02:002014-05-24T20:21:39.068+02:00Wreszcie mamy cudny maj,prawda?
Kocham każdy słone...Wreszcie mamy cudny maj,prawda?<br />Kocham każdy słoneczny majowy dzień!<br />A tarą ,się częstuję' z ochotą.<br />Estragon bardzo mnie w niej intryguje...Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-41536199432062383922014-05-23T20:03:51.196+02:002014-05-23T20:03:51.196+02:00Rabarbar i estragon, nigdy nie skojarzyłabym takie...Rabarbar i estragon, nigdy nie skojarzyłabym takiej pary, a widać, że idealnie pasują. Koniecznie powinnam wypróbować to połączenie. Zdjęcia są urocze :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-10206778662969445812014-05-23T11:45:24.389+02:002014-05-23T11:45:24.389+02:00Bożenko dziękuję!
Może kiedyś się skusisz i przeko...Bożenko dziękuję!<br />Może kiedyś się skusisz i przekonasz na własne kubki smakowe, że tarta jest godna uwagi;)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-73697191094451088042014-05-22T17:27:27.955+02:002014-05-22T17:27:27.955+02:00Jestem pod urokiem przepisu i zdjęć, fantastycznie...Jestem pod urokiem przepisu i zdjęć, fantastycznie pokazałaś pyszną tartę. Składniki mnie zaskoczyły, ale wierzę na słowo i zdjecia nie kłamią,że to jest wyśmienite i niebanalne.SMAKOWE KUBKIhttps://www.blogger.com/profile/05868636172772218887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-13858204539736424882014-05-22T12:34:45.007+02:002014-05-22T12:34:45.007+02:00Jeszcze chwila i też wrócisz na rower:))
Póki co c...Jeszcze chwila i też wrócisz na rower:))<br />Póki co ciesz się uziemieniem;)<br /><br />Dziękuję!<br />Miał zaskoczyć;)<br />P.S. Dziękuję, to już druga literówka w tym miesiącu,<br />potrzebne mi chyba coś na koncentrację;)))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-14905004063843632902014-05-22T09:36:22.022+02:002014-05-22T09:36:22.022+02:00Magda, jak ja Ci teraz zazdroszczę tego ruchu! I r...Magda, jak ja Ci teraz zazdroszczę tego ruchu! I rowerowego i ogródkowego... Takie słońce, a ja uziemiona :( hlip hlip ;))<br /><br />Tarta jest cudna! Estragon mnie zaskoczył :))<br />P.S. W tytule wkradła się literówka :)<br />aluchahttps://www.blogger.com/profile/15697311080887364450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-29295897660619194662014-05-22T09:14:39.356+02:002014-05-22T09:14:39.356+02:00Kwaśna, kwaśna, ale dobrze by było, gdyby była też...Kwaśna, kwaśna, ale dobrze by było, gdyby była też jak najbardziej tłusta.<br />Jeżeli masz dostęp do Crème fraîche lub naszej wiejskiej śmietany to byłoby idealnie:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-75792932298812915172014-05-22T09:09:08.176+02:002014-05-22T09:09:08.176+02:00To po co patrzy na jedzenie o tej porze, no po co?...To po co patrzy na jedzenie o tej porze, no po co?;))<br />Ty za te swoje biodra to lanie dostaniesz, wiesz?!:))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-66254667064612706802014-05-22T09:06:19.861+02:002014-05-22T09:06:19.861+02:00Wiewióro, to nie obieraj.
Ja do pieczenia i gotowa...Wiewióro, to nie obieraj.<br />Ja do pieczenia i gotowania nigdy nie obieram.<br />A jak chcesz uzyskać bardzo różowy efekt, <br />to używaj tylko tych najbardziej różowych części łodyg:)<br />Mnie też skuszono i nie żałuję;))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-75339253682226130012014-05-22T02:15:12.679+02:002014-05-22T02:15:12.679+02:00A śmietana ma być kwaśna? Bo kusi mnie ta tarta, w...A śmietana ma być kwaśna? Bo kusi mnie ta tarta, więc się upewniam:-)hajduczekhttps://www.blogger.com/profile/13663202112408886539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-24116677864812550272014-05-21T22:50:10.801+02:002014-05-21T22:50:10.801+02:00No nie, no teraz, i jak ja mam iść spać? Grzecznie...No nie, no teraz, i jak ja mam iść spać? Grzecznie pytam? Pycha! Śnić mi się będzie i pewnie w biodra wejdzie :) Buźka!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-86638139363737514402014-05-21T22:37:54.197+02:002014-05-21T22:37:54.197+02:00ale śliczny różowy rabarbar! mój wiecznie po obran...ale śliczny różowy rabarbar! mój wiecznie po obraniu zielony zostaje :( kusisz ta tartą... wiesz?Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.com