tag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post826323062200668849..comments2024-03-28T23:15:40.383+01:00Comments on KONWALIE W KUCHNI: Sezonowo od A do M oraz koperek na teraz i na potem!Konwalie w kuchnihttp://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-30273665244640274112014-08-25T09:53:11.236+02:002014-08-25T09:53:11.236+02:00Popraw się koniecznie, zanim w sklepach pojawią si...Popraw się koniecznie, zanim w sklepach pojawią się wątłe pęczki koperku bez grubych, aromatycznych łodyg!;)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-31099583668460164382014-08-22T20:50:11.895+02:002014-08-22T20:50:11.895+02:00Pesto nie jadłam, a na dodatek marnowałam łodygi! ...Pesto nie jadłam, a na dodatek marnowałam łodygi! Poprawię się! Koperek uwielbiam :)Olgahttps://www.blogger.com/profile/11758469912317214136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-76740986488081323092014-08-21T20:59:35.761+02:002014-08-21T20:59:35.761+02:00Jest jeszcze jedno wyjście;)
Zrobić i zjeść ze sma...Jest jeszcze jedno wyjście;)<br />Zrobić i zjeść ze smakiem:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-18145365817722400462014-08-21T15:39:45.610+02:002014-08-21T15:39:45.610+02:00Oh,.... pozostaje mi tylko zerkać na ekran i się ś...Oh,.... pozostaje mi tylko zerkać na ekran i się ślinić... ;) Pycha! idalne do... WSZYSTKIEGO ;)Marcelahttps://www.blogger.com/profile/03897056388941689521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-28771009476403097102014-08-21T11:14:52.384+02:002014-08-21T11:14:52.384+02:00:)):))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-36142601976018469092014-08-21T11:14:12.231+02:002014-08-21T11:14:12.231+02:00Ha! Ha!:D
Jak to się mówi, miłość nie zna granic!;...Ha! Ha!:D<br />Jak to się mówi, miłość nie zna granic!;)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-48213628997174387532014-08-21T11:13:25.812+02:002014-08-21T11:13:25.812+02:00:))
To naprawdę fajny sposób na zatrzymanie koprow...:))<br />To naprawdę fajny sposób na zatrzymanie koprowego aromatu na zimę.<br />A pestki dyni w pesto można zastąpić włoskimi albo migdałami, jakby co;)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-70946949105473473822014-08-21T11:11:38.976+02:002014-08-21T11:11:38.976+02:00I jakie pachnące:)
Muszę koniecznie ususzyć koprow...I jakie pachnące:)<br />Muszę koniecznie ususzyć koprowe baldachy!<br />Nigdy nie dodawałam ich do barszczu, ale wierzę na słowo, że smakują w nim pysznie:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-23351880406608389872014-08-21T11:09:30.731+02:002014-08-21T11:09:30.731+02:00Zrób koniecznie i daj znać, czy smakowało:)Zrób koniecznie i daj znać, czy smakowało:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-75417888478185781932014-08-20T19:19:41.166+02:002014-08-20T19:19:41.166+02:00cóż to musi być za pesto!!! boskie!cóż to musi być za pesto!!! boskie!Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-33845605786560502552014-08-20T14:00:54.013+02:002014-08-20T14:00:54.013+02:00Podzielam Twoja miłość do koperku do tego stopnia,...Podzielam Twoja miłość do koperku do tego stopnia, że ostatnio z rozpędu do jabłek w cieście dodałam koperku. Spowodowało to protest u rodziny ja zaś zjadłam z apetytem :)DżemDżushttps://www.blogger.com/profile/05294469829308084344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-28022006931526751412014-08-20T13:57:29.881+02:002014-08-20T13:57:29.881+02:00Wspaniała koperkowa uczta! :))
Nie znałam sposobu ...Wspaniała koperkowa uczta! :))<br />Nie znałam sposobu z solą. Musze taki zrobić. Wygląda pięknie. :)<br />Zajmę się tym jednak po urlopie. ;))aluchahttps://www.blogger.com/profile/15697311080887364450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-13678940669899066252014-08-20T13:32:15.658+02:002014-08-20T13:32:15.658+02:00Piękne zielone spotkanie miałyście:-) Podoba mi si...Piękne zielone spotkanie miałyście:-) Podoba mi się pomysł z solą, już nastawiam:-) Ja jeszcze odkryłam jak jego kwiaty ususzone pięknie dodają smaku w barszczyku do picia:-) Już naskaładałam ich cały słój na zimę:-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-12597960386106120752014-08-20T08:28:19.611+02:002014-08-20T08:28:19.611+02:00Jak pięknie u Ciebie Madziu :)
Ja też koper uwie...Jak pięknie u Ciebie Madziu :)<br />Ja też koper uwielbiam <br />a to pesto zrobię , nie ma innej opcji margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-18035203832545155202014-08-19T21:58:03.768+02:002014-08-19T21:58:03.768+02:00Chętnie dołączyłabym do Was!:)Chętnie dołączyłabym do Was!:)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-27260423315268268252014-08-19T21:55:07.562+02:002014-08-19T21:55:07.562+02:00Dziś tak delikatnie na rozchodzenie :) Jutro jak t...Dziś tak delikatnie na rozchodzenie :) Jutro jak tylko pogoda dopisze, będzie mocniej :)Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-91246344349341068182014-08-19T21:50:11.580+02:002014-08-19T21:50:11.580+02:00Ja chyba jednak wolę mrożony.
Ten zimowy nie dość...Ja chyba jednak wolę mrożony. <br />Ten zimowy nie dość, że mniej aromatyczny, to jeszcze na wagę złota;)<br />Nie pomyślałam nigdy, żeby zamrozić lubczyk, zawsze suszę.<br />Dziś już za późno, ale jutro zabieram się za mrożenie lubczyku,<br />bo ja też rosół z lubczykiem uwielbiam:)<br />Dziękuję Basiu!Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-43751367095543448582014-08-19T21:32:40.983+02:002014-08-19T21:32:40.983+02:00Taki koper za zasypywany solą robiła moja Babcia, ...Taki koper za zasypywany solą robiła moja Babcia, ja co najwyżej mrożę, ale jednak najbardziej lubię taki świeży, nawet ten zimowy o sporo gorszym aromacie wole w zupie od tego mrożonego. Mrożę za to w ilościach wręcz hurtowych całe naręcza lubczyku i naci naszych rodzimych selerów bulwiastych. Łączę je w pęczki na jeden raz a potem przez całą zimę dodaję do rosołu. Uwielbiam rosół z lubczykiem ;)dawny_basikhttps://www.blogger.com/profile/05929985437186815681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-15199213074005234852014-08-19T21:28:21.776+02:002014-08-19T21:28:21.776+02:00To fakt, nie istnieje i cieszę się, że i Ty tak są...To fakt, nie istnieje i cieszę się, że i Ty tak sądzisz:)<br />Oj chyba za mało pieszych wędrówek uskuteczniacie,<br />że o tej porze jesteś na nogach i jeszcze siły na pisanie masz;))Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-63140500878595017772014-08-19T21:22:34.533+02:002014-08-19T21:22:34.533+02:00Co za koperkowy aromat! Kuchnia bez niego nie istn...Co za koperkowy aromat! Kuchnia bez niego nie istnieje. Mrożony mam zawsze, solonego jeszcze nie próbowałam, choć przypomniały mi się czasy kiedy mamcia przechowywała w słoikach szatkowane solone warzywa. Pozdrawiam z terenu :) Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-55549809540576781642014-08-19T21:13:58.940+02:002014-08-19T21:13:58.940+02:00Wspaniale, że można zamknąć jego aromat
i cieszyć...Wspaniale, że można zamknąć jego aromat <br />i cieszyć się nim w chłodne, zimowe dni:)<br />I ja dziękuję za ten koperkowy czas, i mam nadzieję, <br />że kolejne od A do M obejdzie się bez niespodzianek;)Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1357051377101112024.post-85431465331893084162014-08-19T21:07:32.982+02:002014-08-19T21:07:32.982+02:00Koper tańczy na lodzie!
U mnie też pesto,a koper j...Koper tańczy na lodzie!<br />U mnie też pesto,a koper już zamknięty na zimę.<br />Szkoda,że nastaje czas zbiorów...<br />Dziękuję za emocjonujące koprowe spotkanie.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com