środa, 27 marca 2013

Jajko, awokado, kolendra






Jajko z awokado i świeżą kolendrą

1 jajko ugotowane na twardo
1/4 dużego awokado
1 czubata łyżka posiekanej świeżej kolendry
sól
sok z cytryny

Jajko przekroić na pół, wyjąć żółtko.
Żółtko rozgnieść widelcem z solą,
dodać awokado i kilka kropel soku z cytryny.
Wymieszać na gładką masę.
Farszem napełnić połówki białek.
Udekorować listkami kolendry.




9 komentarzy:

  1. To co lubię, avokado i świeża kolendra ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudna zieleń!
    Jajko i awokado było dziś u mnie na śniadanie.
    Ale bez kolendry.
    Zrobię wkrótce z kolendrą.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja robię sos z avocado na Wielkanoc do mięs i jajek, fajnie pasuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czekałam na to jajeczko:-), awokado mam , kolendrę mam , jutro będzie na śniadanie:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jajunio zrobiłam sobie na kolację, nie czekałam do rana. Po prostu wyśmienite, na stałe wchodzi do mojego menu:-)

      Usuń
  5. Qchenne-inspiracje, Małgosiu,
    to pyszne połączenie:)

    Amber,
    zieleń, na przekór bieli za oknem!
    Jajko i awokado to wyśmienita para.
    Polecam dodatek kolendry:)

    Marzeno,
    ooo, to chyba podkradnę pomysł,
    bo ja awokado mogę kilogramami:)

    Kamilo,
    super!:)

    Olimpio,
    smakowało?

    Marto,
    to jedno z moich ulubionych połączeń:)

    OdpowiedzUsuń