Szukałam odpowiednich słów, ale cóż mądrego można napisać w obliczu takiego okrucieństwa...
Wspierajcie, jeśli tylko macie taką możliwość.
Nie oceniajcie innych, bo strach przybiera różne formy.
Smutku i złości nie unikniemy, ale możemy je przekuć w coś pozytywnego.
Doceniajcie każdą chwilę, która niesie ze sobą choć odrobinę radości.
Dbajcie o siebie i szukajcie spokoju mimo wszystko.
Sałatka z kopru włoskiego i czerwonych pomarańczy
1 mała bulwa kopru włoskiego
2 czerwone pomarańcze
garść listków mięty
garść listków natki pietruszki
oliwa
biały ocet winny
pieprz
sól
Koper włoski pokroić w przezroczyste plasterki.
Włożyć do miski z bardzo zimną wodą, aby skruszał.
Pomarańcze wyfiletować zachowując sok.
Sok wymieszać z 2 łyżkami oliwy,
doprowadzić octem, pieprzem i solą.
Koper wyjąć z wody i osuszyć, ułożyć na półmisku,
dodać filety pomarańczy oraz listki mięty i natkę.
Wymieszać z sosem i od razu podawać.
Sałatka jest pysznym dodatkiem do pieczonego pstrąga.
z fenkułem w roli głównej.
Bardzo lubię tę sałatkę i często z różnymi dodatkami chrupię ją w sezonie na cytrusy. To prawdziwa fenkułowo-cytrusowa uczta. Bardzo Ci dziękuję za to lutowe spotkanie.
OdpowiedzUsuńFenkuł i pomarańcze to bardzo smaczne połączenie.
UsuńDziękuję za wspólny czas.