Inni twierdzą wręcz przeciwnie, że nie wpływa na poprawę odporności.
A ja po prostu ją lubię i kiedy za oknem szaro, buro i ponuro poprawiam sobie nią humor.
Nie wyjadam oczywiście tabletek z pudełka, ani nie przygotowuję z nich napojów musujących ;)
Robię surówkę, której każdy składnik jest bogaty w tę właśnie witaminę.
Jest kolorowa, chrupiąca, i mimo niewielu składników ma mnóstwo smaku.
Miłego tygodnia!
Jest kolorowa, chrupiąca, i mimo niewielu składników ma mnóstwo smaku.
Miłego tygodnia!
Surówka z kapusty
200g białej kapusty
200g czerwonej kapusty
200g marchwi
2 łyżki posiekanego szczypioru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki tartego świeżego imbiru
sól
W misce wymieszać poszatkowaną kapustę,
startą na grubych oczkach marchew i posiekane zioła.
Oliwę wymieszać z imbirem, solą i sokiem z cytryny,
wlać do miski z kapustą i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegryzły.
W misce wymieszać poszatkowaną kapustę,
startą na grubych oczkach marchew i posiekane zioła.
Oliwę wymieszać z imbirem, solą i sokiem z cytryny,
wlać do miski z kapustą i wszystko dokładnie wymieszać.
Odstawić na 20-30 minut żeby smaki się przegryzły.
Uwielbiam takie surówki :) są pyszne i zdrowe
OdpowiedzUsuńPoproszę natychmiast taką porcję witaminki CCCC!
OdpowiedzUsuńA co tam badacze wit.C.My wiemy najlepiej,skoro ją lubimy.
OdpowiedzUsuńW postaci takiej pięknej kompozycji to mogłabym jeść wyłącznie tę surówkę.
feria kolorów!oczywiście,że na poprawę humoru;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
M.
Fuchsia, bardzo mnie to cieszy:)
OdpowiedzUsuńKamila, gdyby tylko teleportacja była faktem
chętnie przesłałabym Ci taką porcję witaminki ;)
Amber, tak jest, niech badacze marnują czas na badanie
a my zajmijmy się tym co sprawia nam przyjemność...jedzeniem;)
Monisia, żeby dobry humor zawsze nam dopisywał:)