Makaron z cukinią i pomidorami
250 g razowego spaghetti
150 g cukinii
oliwa
1 cebula
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka świeżego imbiru
sól
3 duże świeże pomidory
5 suszonych pomidorów z oliwy
garść liści bazylii
1 łyżka masła
3-4 ząbki czosnku
garść startego parmezanu
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie.
Dodać cukinię startą na grubych oczkach, oregano, imbir i sól.
Wrzucić obrane i drobno posiekane, świeże pomidory oraz drobno pokrojone pomidory suszone.
Smażyć kilka minut na dużym ogniu aż sos zgęstnieje.
Następnie dodać bazylię, masło i zmiażdżony czosnek. Dusić minutę aż smaki się połączą.
Sos zdjąć z ognia, wymieszać z parmezanem i połączyć z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz