piątek, 29 marca 2013

Jajko, curry, szczypiorek, pistacje





 
Jajko curry z chrupiącymi pistacjami

1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżeczka śmietany
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanych pistacji
masło
curry w proszku
sól

Jajko przekroić wzdłuż na pół razem ze skorupką.
Delikatnie wyciągnąć zawartość skorupki.
Białko i żółtko posiekać, wymieszać ze śmietaną,
dodać szczypiorek, doprawić curry i solą.
Farsz przełożyć do skorupek,
posypać pistacjami, dociskając je do nadzienia.
Na patelni rozgrzać masło,
włożyć jajka farszem do dna.
Smażyć 2-3 minuty na średnim ogniu.
Podawać na ciepło.





10 komentarzy:

  1. takie faszerowane lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń

  2. Czekałam na kolejne jajo.
    Znakomite!

    OdpowiedzUsuń
  3. I ja czekałam. Normalnie dzisiaj w necie mnie prawie nie ma, ale jajko musiałam zobaczyć:-) Cudne:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiewióro,
    a ja od tylu lat nie mogę się zdecydować, które lubię najbardziej;)

    Amber,
    cieszę się, że czekałaś:)
    Dziękuję!

    Marzeno,
    moje jajo i ja jesteśmy zaszczyceni:))

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię te Twoje pomysły na jaja :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Nawet nie wiesz jak ja czekałam:-), idę robić jajo:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. smakowity pomysł!
    Życzę wspaniałych, pełnych ciepła rodzinnego, miłości, nadziei i wiary Świąt Wielkanocnych!

    OdpowiedzUsuń
  8. Kamilo,
    to bardzo miłe:)
    Uściski przesyłam!

    Olimpio,
    i to się nazywa lubić jaja!:))

    Wilczyco,
    dziękuję!
    Pogodnych i smakowitych świąt!:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kolejna pyszna propozycja- super jajo!

    OdpowiedzUsuń