Jajko curry z chrupiącymi pistacjami
1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżeczka śmietany
1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka posiekanych pistacji
masło
curry w proszku
sól
Jajko przekroić wzdłuż na pół razem ze skorupką.
Delikatnie wyciągnąć zawartość skorupki.
Białko i żółtko posiekać, wymieszać ze śmietaną,
dodać szczypiorek, doprawić curry i solą.
Farsz przełożyć do skorupek,
posypać pistacjami, dociskając je do nadzienia.
Na patelni rozgrzać masło,
włożyć jajka farszem do dna.
Smażyć 2-3 minuty na średnim ogniu.
Podawać na ciepło.
takie faszerowane lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńCzekałam na kolejne jajo.
Znakomite!
I ja czekałam. Normalnie dzisiaj w necie mnie prawie nie ma, ale jajko musiałam zobaczyć:-) Cudne:-)
OdpowiedzUsuńWiewióro,
OdpowiedzUsuńa ja od tylu lat nie mogę się zdecydować, które lubię najbardziej;)
Amber,
cieszę się, że czekałaś:)
Dziękuję!
Marzeno,
moje jajo i ja jesteśmy zaszczyceni:))
Lubię te Twoje pomysły na jaja :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak ja czekałam:-), idę robić jajo:-)
OdpowiedzUsuńsmakowity pomysł!
OdpowiedzUsuńŻyczę wspaniałych, pełnych ciepła rodzinnego, miłości, nadziei i wiary Świąt Wielkanocnych!
Kamilo,
OdpowiedzUsuńto bardzo miłe:)
Uściski przesyłam!
Olimpio,
i to się nazywa lubić jaja!:))
Wilczyco,
dziękuję!
Pogodnych i smakowitych świąt!:)
Kolejna pyszna propozycja- super jajo!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podoba:)
Usuń