1 jajko ugotowane na twardo
1/4 dużego awokado
1 czubata łyżka posiekanej świeżej kolendry
sól
sok z cytryny
Jajko przekroić na pół, wyjąć żółtko.
Żółtko rozgnieść widelcem z solą,
dodać awokado i kilka kropel soku z cytryny.
Wymieszać na gładką masę.
Farszem napełnić połówki białek.
Udekorować listkami kolendry.
To co lubię, avokado i świeża kolendra ;)
OdpowiedzUsuńCudna zieleń!
OdpowiedzUsuńJajko i awokado było dziś u mnie na śniadanie.
Ale bez kolendry.
Zrobię wkrótce z kolendrą.
Ja robię sos z avocado na Wielkanoc do mięs i jajek, fajnie pasuje:-)
OdpowiedzUsuńZrobię :)
OdpowiedzUsuńCzekałam na to jajeczko:-), awokado mam , kolendrę mam , jutro będzie na śniadanie:-)
OdpowiedzUsuńJajunio zrobiłam sobie na kolację, nie czekałam do rana. Po prostu wyśmienite, na stałe wchodzi do mojego menu:-)
UsuńSuper!:D
Usuńdodatek awokado genialny.
OdpowiedzUsuńQchenne-inspiracje, Małgosiu,
OdpowiedzUsuńto pyszne połączenie:)
Amber,
zieleń, na przekór bieli za oknem!
Jajko i awokado to wyśmienita para.
Polecam dodatek kolendry:)
Marzeno,
ooo, to chyba podkradnę pomysł,
bo ja awokado mogę kilogramami:)
Kamilo,
super!:)
Olimpio,
smakowało?
Marto,
to jedno z moich ulubionych połączeń:)