poniedziałek, 25 marca 2013

Jajko, majonez, musztarda francuska






Jajko z majonezem i musztardą francuską 

1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy francuskiej
rzeżucha
pieprz
sól

Jajko przeciąć na pół, wyjąć żółtko.
Żółtko, rozgnieść widelcem,
wymieszać z majonezem i musztardą,
doprawić pieprzem i solą.
Połówki białek wypełnić farszem.
Posypać rzeżuchą.



20 komentarzy:

  1. ♥♥♥♥♥ jajunio ♥♥♥♥♥
    pochwała prostoty :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwsze, ale nie ostatnie jajunio w tym tygodniu;))

      Usuń
  2. Piękne jajo!
    Czekam na następne...

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękno i smak tkwi w prostocie:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ cudownie wygląda:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. w prostocie siła!
    minimalizm podkreśla smak tego jaja.
    Wspaniałe zdjęcie! Czekam na jeszcze! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prosto i elegancko! Jajo po królewsku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Amber,
    dziękuję:)
    Mówisz, masz!

    Olimpio,
    trudno się z Tobą nie zgodzić:)

    Marzeno,
    dziękuję:)

    Peggykombinero,
    dziękuję!
    Mam nadzieję, że kolejne też się spodobają;)

    Kamilo,
    :))

    OdpowiedzUsuń
  8. o takie jajko to by mi posmakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ha! To się nazywa prostota!

    A z innej beczki, to jaki rozmiar ma ta śliczna sukienka, co mam na nią chrapkę? :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale pięknie to ujęłaś. Zawsze miałam problem z fotografowaniem jajek, a u ciebie idealnie sie komponują.

    OdpowiedzUsuń
  11. Zapachniało Świętami :)

    OdpowiedzUsuń
  12. idealne, znakomicie podane jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Goh,
    cieszę się:)

    Anko Wrocławianko,
    :)
    Sukienka to chyba 38.
    Kupiłam ją tak dawno, że nie pamiętam,
    a rozmiar przez te lata mi się trochę zmieniał;)
    Sprawdzę:)

    Marto,
    dziękuję bardzo:)

    Tofko,
    to chyba już najwyższy czas;)

    Antenko,
    miło mi, że tak sądzisz:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 38 to mogę sobie o niej pomarzyć :(

      Usuń
    2. Sprawdziłam i okazuje się, że to jeszcze mniejszy rozmiar.
      A wiesz, że marzenia się spełniają:)

      Usuń
  14. No i proszę, proste i smaczne, jestem za :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. Cóż za cudowny jajeczny minimalizm! Kocham Twoje zdjęcia!!

    OdpowiedzUsuń
  16. muszę spróbować z musztardą, przyznam, że nigdy jeszcze tak nie łączyłam
    Blog o życiu & podróżach
    Blog o gotowaniu

    OdpowiedzUsuń
  17. Veggie,
    i to lubię!:)

    Ago,
    dziękuję!
    Strasznie miło czytać takie słowa:)

    Olu,
    spróbuj, może Ci posmakuje:)

    OdpowiedzUsuń